Over ´t Kerkje

Over 't Kerkje

Goeiendag, van harte welkom in het digihuus van de Stichting 't Kerkje van Ellesdiek


t Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) wil een centrum weze voe

levensbeschouwing, cultuur en vriendschap. Zeêland, Zeêeuwen en Zeêeuws è d'r een streepje voor. Nie om wat vremd is te weren, mae om wat a dichtbie is te eêren! Zeêuws, welk Zeêuws dialect ok, is de voertaal in en van 't Kerkje voe zôvarre a dat zinvol van toepassing is. Daèrom is deze website ok groatendeêls 'twîtalig' is.


't Kerkje is evestigd in de voormalige Nederlands Hervormde Kerke van Ellesdiek. Nae a deze kerke fuseerde'n  en het kerkgebouw leeg kwam te staen, wier de stichting opericht en kocht het leegstaende gebouw om d'r activiteiten in te organiseren en zôdoende ok de publieke functie van het gebouw te kunne bewaeren voe het durp.


't Kerkje drieft op vriewilligers. Wie vriewilligerswerk doet in/voe 't Kerkje doet dat omdat 'n (ze) dat belangriek vindt, gezellig, leuk,  vanwege sociale contacten of om van aolles mee te maèken op levensbeschouwelijk en/of cultureel gebied en in een sfeer van vriendschap.


Nederlands

Van harte welkom op de website van de Stichting 't Kerkje van Ellesdiek.

't Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk) wil een centrum zijn voor

levensbeschouwing, cultuur en vriendschap. Zeeland, Zeeuwen en Zeeuws hebben er een streepje voor. Niet om het vreemde te weren, maar om het dichtbije te eren!


Zeeuws, welk Zeeuws dialect ook, is de voertaal in en van 't Kerkje voor zover dat zinvol van toepassing is. Vandaar dat deze website grotendeels 'tweetalig' is.


't Kerkje is gevestigd in de voormalige Nederlands Hervormde Kerk van Ellewoutsdijk. Nadat deze kerk fuseerde en het kerkgebouw leeg kwam te staan, werd de stichting opgericht en kocht het leegstaande gebouw om er activiteiten in te organiseren en zodoende mede de publieke functie van het gebouw te kunnen bewaren voor het dorp.


't Kerkje drijft op vrijwilligers. Wie vrijwilligerswerk doet in/voor 't Kerkje doet dat omdat hij/zij dat belangrijk vindt, gezellig, leuk,  vanwege sociale contacten of om van alles mee te maken op levensbeschouwelijk en/of cultureel gebied en in een sfeer van vriendschap.
't Kerkje is een centrum voor levensbeschouwing, cultuur en vriendschap. Lees hiernaast de tekst in het Zeeuws of Nederlands.


Bij veel bijeenkomsten is Zeêuws de voertaal van 't Kerkje.ellesdiek.nl