Nieuws & archief

Nieuws en Archief

NIEUWSBRIEF: 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en activiteiten in het 't Kerkje, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief via contact@kerkje-ellesdiek.nl. Lees de laatste nieuwsbrief in het Zeeuws.


John Doe
Digital Designer


I'm a paragraph, write your own powerful message here, to make you stand out.


Check out my previous work here

2021 - Kerkje van Ellesdiek ontvangt € 25.000,- van Stichting Zeeland Refinery

Op donderdag 30 september heeft Stichting ’t Kerkje van Ellesdiek een cheque ter waarde van €25.000,- ontvangen van Stichting Zeeland Refinery voor renovatie en verduurzaming. Dankzij deze donatie is het vervangen van de verwarmingsinstallatie en enkele andere noodzakelijke verduurzamingsmaatregelen aan het gebouw bekostigd.


Foto: Corry Verburg, waarnemend voorzitter Stichting ’t Kerkje van Ellesdiek (links) en Jan Peter Rodenburg, Manager HSEQ bij Zeeland Refinery


Foto/video presentatie tentoonstellingen

Bart Calbo maakt van veel optredens en exposities videopresentaties. Bekijk ze allemaal via het archief van Bart Calbo, klik hier.


Rondreizende tentoonstelling Openbaerieng in Beeld

De originele illustraties van

Openbaerieng in Beeld

van Jopie Minnaard-Verheijke

zijn beschikbaar voor een rondreizende tentoonstelling. Voor vertoning aan uw publiek, neem contact op met:

Jan en Jopie Minnaard via jminnaard1@zeelandnet.nl


Bekijk de video van het Toneelspel Nie loslaete - gebaseerd op Watersnoodramp, geschreven door Jopie Minnaard.


 

 

26-04-2021 Lintje voe de schriever

Thijs van Damme, onze schriever en lid van de werkgroep Cultuur heeft vandaag, 26 april 2021, een onderscheiding gekregen.

Thijs wordt gewaardeerd voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger en bestuurslid van o.a. de voetbalverenigingen op Heinkenszand en sinds een aantal jaar ook van ’t Kerkje van Ellesdiek. De voordracht voor deze onderscheiding is ook door ’t Kerkje van harte ondersteund.

Gefilesteerd Thijs, me bin groôs op je

11-07-2020 Engel Reinhoudt, de grondlegger van het ’t Kerkje is overleden. Herinneringen en de afscheidsdienst zijn te vinden op Zeeuwse Zanger


08-12-2019 - Eêrbetoan an Engel Reinhoudt

Net nae de zummer zei Engel Reinhoudt dat ‘n wat gas trug most neme. De tentoanstelliengen bleef ‘n organisere, mè aol dat geregel rond de voorstelliengen, dî goeng ’n een punt achter zette. Me moste d’r even van bekomme. Mè, a gauw wier het idee gebore om Engel as dank een feêstelijke voorstellieng an te bieën.


En zo kon ’t gebeure dat op zondag 8 december 2019 ’t Kerkje vol zat mie fermielje en vrienden van Engel, vriewilligers en bezoekers. Ambras speelde de sterren van den ‘emel. En nae de pauze was 't eên en aol verrassieng.

D’r volgden korte optredens van muzikale vrienden van Engel. Anja Kopmels was ‘t er, en Sjef Hermans, en Adrie Huissoon was d’r hlad voe uut Den Haag ‘ekomme.


Tussendeur ontvieng Engel uut ‘anden van dhr. Han Polman van het Prins Bernhard Cultuurfonds een biezondere pries vanwege aol zijn activiteiten voe het behoud van het Zeêuwse dialect.


Nae a topviolist Mathieu van Bellen het publiek op de banken kreeg mie een briljante uutvoerieng van werk van Bach en "Czardas" sloot Ambras of mie een stemmig ´Van verre gekomen, van verre terug´.


Van zovee moais moste me onder het genot van een hapje en drankje even biekomme. Een nieuw oôgtepunt in de geschiedenis van ’t Kerkje kon worre bie’eschreve.