Nieuws & archief


Opgeven nieuwsbrief via: 

contact@kerkje-ellesdiek.nl 


Foto/video presentatie

tentoonstellingen

Bart Calbo maakt van veel optredens en exposities videopresentaties. Bekijk ze allemaal via het archief van Bart Calbo, klik hier.


Hieronder een greep uit de selectie:


De originele illustraties van

Openbaerieng in Beeld

van Jopie Minnaard-Verheijke

zijn beschikbaar voor een rondreizende tentoonstelling.

Voor vertoning aan uw publiek, neem contact op met:

Jan  en Jopie Minnaard, jminnaard1@zeelandnet.nl


Bekijk de video van het Toneelspel Nie loslaete - gebaseerd op Watersnoodramp, geschreven door Jopie Minnaard.


FOTO'S

Bekijk foto's van diverse activiteiten in de fotogalerij (deze bevat meerdere foto-albums).

 

Fotopresentaties

Bloemstukwedstrijd:

2014

2013

2012

2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30-09-2021 Kerkje van Ellesdiek ontvangt € 25.000,- van Stichting Zeeland Refinery voor renovatie en verduurzaming.

Op donderdag 30 september heeft Stichting ’t Kerkje van Ellesdiek een cheque ter waarde van €25.000,- ontvangen van Stichting Zeeland Refinery. Dankzij deze donatie is het vervangen van de verwarmingsinstallatie en enkele andere noodzakelijke verduurzamingsmaatregelen aan het gebouw bekostigd.Corry Verburg, waarnemend voorzitter Stichting ’t Kerkje van Ellesdiek (links)

en Jan Peter Rodenburg, Manager HSEQ bij Zeeland Refinery


Leefbaarheid en duurzaamheid

‘t Kerkje organiseert activiteiten op het vlak van cultuur en levensbeschouwing. Dankzij de combinatie van het programma, de gezellige sfeer en de lage entreeprijzen bezoeken jaarlijks circa 4000 mensen de activiteiten. In 2020 zag ’t Kerkje zich echter geconfronteerd met een aantal zeer kostbare renovaties om bovenstaande activiteiten doorgang te kunnen laten vinden. Omdat Stichting Zeeland Refinery zowel leefbaarheid in de regio als duurzaamheid erg belangrijk vindt, ondersteunt zij Stichting ‘t Kerkje van Ellesdiek met een donatie van €25.000,- . 

De renovatie

In het kader van de verduurzaming en energie-efficiëntie waren diverse ingrepen aan het gebouw noodzakelijk. Het belangrijkste onderdeel hiervan was het vervangen van de verwarmingsinstallatie, die dringend aan vernieuwing toe was. Ook zijn er zonnepanelen geplaatst waarmee ’t Kerkje een deel van de eigen stroom kan opwekken. Dankzij vervanging van de verwarmingsinstallatie, de renovatie en de geplaatste zonnepanelen kan ’t Kerkje een energiebesparing van 50% realiseren.

We wekken nu zoveel stroom op dat we volledig kunnen voorzien in onze behoefte.


26-04-2021 Lintje voe de schriever

Thijs van Damme, onze schriever en lid van de werkgroep Cultuur heeft vandaag, 26 april 2021, een onderscheiding gekregen.

Thijs wordt gewaardeerd voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger en bestuurslid van o.a. de voetbalverenigingen op Heinkenszand en sinds een aantal jaar ook van ’t Kerkje van Ellesdiek. De voordracht voor deze onderscheiding is ook door ’t Kerkje van harte ondersteund. 

Gefilesteerd Thijs, me bin groôs op je

11-07-2020 Engel Reinhoudt, de grondlegger van het ’t Kerkje is overleden. Herinneringen en de afscheidsdienst zijn te vinden op Zeeuwse Zanger


08-12-2019 - Eêrbetoan an Engel Reinhoudt

Net nae de zummer zei Engel Reinhoudt dat ‘n wat gas trug most neme. De tentoanstelliengen bleef ‘n organisere, mè aol dat geregel rond de voorstelliengen, dî goeng ’n een punt achter zette. Me moste d’r even van bekomme. Mè, a gauw wier het idee gebore om Engel as dank een feêstelijke voorstellieng an te bieën.

 

En zo kon ’t gebeure dat op zondag 8 december 2019 ’t Kerkje vol zat mie fermielje en vrienden van Engel, vriewilligers en bezoekers. Ambras speelde de sterren van den ‘emel.  En nae de pauze  was 't eên en aol verrassieng.

D’r volgden korte optredens van muzikale vrienden van Engel.  Anja Kopmels was ‘t er, en Sjef Hermans, en Adrie Huissoon was d’r hlad voe uut Den Haag ‘ekomme.

 

Tussendeur ontvieng Engel uut ‘anden van dhr. Han Polman van het Prins Bernhard Cultuurfonds een biezondere pries vanwege aol zijn activiteiten voe het behoud van het Zeêuwse dialect.

 

Nae a topviolist Mathieu van Bellen het publiek op de banken kreeg mie een briljante uutvoerieng van werk van Bach en "Czardas" sloot Ambras of mie een stemmig ´Van verre gekomen, van verre terug´.

 

Van zovee moais moste me onder het genot van een hapje en drankje even biekomme. Een nieuw oôgtepunt in de geschiedenis van ’t Kerkje kon worre bie’eschreve.De originele illustraties van Openbaerieng in Beeld gemaakt door Jopie Minnaard-Verheijke zijn beschikbaar voor een rondreizende tentoonstelling.

Voor vertoning aan uw publiek, neem contact op met:

Jan  en Jopie Minnaard, jminnaard1@zeelandnet.nl


Videopresentaties optredens en exposities

Bart Calbo maakt van veel optredens en exposities videopresentaties. Bekijk ze allemaal via het archief van Bart Calbo, klik hier.


Berichten van gasten


Flip Feij over 't Kerkje en de uitvoering van Missa Katharina door Voci Miste & Willibrordensemble.

NIEUWSBRIEF: nieuwste nummer in 't Zeeuws: klik hier


in 't Nederlands, klik hier

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en activiteiten in het 't Kerkje, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Nieuwste nummer: klik hier
Voor aanmelding: contact@kerkje-ellesdiek.nl of bèlle: 0113 - 561669


Nieuws en Archief